• Trykksettingsaggregat J. L. Bruvik
 • Trykksettingsaggregat J. L. Bruvik
Prev Next
Trykksettingsaggregat J. L. Bruvik

TBV er et aggregat beregnet for trykksetting av trapperom.

Spør om produktet

Nedlastede filer

Symbol J. L. Bruvik
Firma profil: Produsent
Hovedkvarter: NO
Etableringsdato: 1940
Forretningsområde: Hele verden
Personale: 44
Produkter: Vifter for industri, Landbruksventilasjon
TBV 63-1
Legg til forespørsel
TBV 63-2
Legg til forespørsel
TBV 70-1
Legg til forespørsel
TBV 70-2
Legg til forespørsel
TBV 80-1
Legg til forespørsel
TBV 80-2
Legg til forespørsel
TBT 63-1
Legg til forespørsel
TBT 63-2
Legg til forespørsel
TBT 70-1
Legg til forespørsel
TBT 70-2
Legg til forespørsel
TBT 80-1
Legg til forespørsel
TBT 80-2
Legg til forespørsel
Produktbeskrivelse

TBV er et aggregat beregnet for trykksetting av trapperom.

Aggregatet leveres som et komplett system med vifte, motorstyrt spjeld og ytterveggsrist. Alt leveres i kompakt, isolert kasse med kondensfrie spjeldblader og rustfrie innfestingsvinkler. I løsningen inngår også skap med ferdig programmert frekvensregulering og trykkgiver, klargjort for pot.fritt signal fra branntavle.

Prinsipp

Hensikten med trykksetting er å hindre røyk i å komme ut i trapperommet ved eventuelt branntilløp. Dette gjøres ved at en vifte blåser inn luft utenfra og gir et definert overtrykk. Dette trykket (ca. 50 Pa) vil være nok til å holde røyken tilbake når alle dører er lukket.

Ved rømming, når dører åpnes, vil trykket falle. For å kompensere for trykkfallet, økes hastigheten på viften for å få større luftstrøm (0,75 m/s) gjennom døråpningen. Dette vil holde røyken tilbake fra trapperommet.

For å oppnå ønsket trykk og luftmengde i trapperommet ved disse tilstandene, brukes en frekvensomformer styrt av signal fra trykkføler til å regulere kapasiteten på aggregatet.

Systemet aktiveres med signal fra branntavle. Ved alarm åpner spjeldet automatisk og systemet oppnår full kapasitet etter kort tid.

Koblingsskjema og programmeringsmanual leveres med aggregatet.

TBV har et kapasitetsområde fra 15000 til 28000 m3/t.

 

TBV – Veggmodell
Trykksettingsaggregat TBV monteres enkelt i vegg, med tilhørende innfestingsvinkler i rustfritt stål. Disse leveres løst med aggregatet for tilpassing til veggtykkelse. På figuren til høyre (alt. 1 og 2) vises standard veggmontering, delvis gjennom eller i flukt med vegg. Utsparing i vegg bør være minst 10mm større enn A-mål. For kanalmontasje (alt. 3), kan aggregatet også leveres med firkantstuss på innsug og løs inntaksrist.
Trykksettingsaggregat J. L. Bruvik - 1
TBT – Takmodell
Trykksettingsvifte for takmontering leveres som komplett enhet med løfteører for enkel håndtering og hull for feste til takoppbygg. TBT leveres med samme automatikk, virkemåte og kapasitetsområde som veggmodell TBV.
Trykksettingsaggregat J. L. Bruvik - 2


Tekniske data

TBV - Veggmodell:

Aggregatet er bygd opp av aluminiumsprofiler med vegger av galvanisert stålplate, isolert med 25mm Glava. Koblingsboks for vifte og spjeldmotor er plassert utvendig, som vist på bilde til høyre. "Vanntett" utførelse gjør at aggregatet kan plasseres i yttervegg (se monteringseks. ovenfor). På denne måten opptas ikke unødig plass i trapperommet. Som standard leveres TBV 63 med 1,5 kW motor for kapasitet 15.000 m3 /h mot 50Pa. Andre alternativer leveres på forespørsel.

TBT - Takmodell:

Trykksettingsvifte for takmontering består av vifte og motorstyrt spjeld, ferdig montert på fundamentsplate med overbygg i galvanisert plate og inntaksrister. Koblingsboks for vifte og spjeldmotor er plassert bak luke. Motor- og kapasitetsalternativer som TBV


Spør om produktet
Hva er aeroventic?
 • Hva er aeroventic?

  Aeroventic er en internasjonal løsning dedikert for HVACR bransjen. Den ble designet med tanke på produsenter og forhandlere som kan presentere sin forretning og produkter over hele verden. Et system med globalt omfang.

 • Firmaprofil

  Bygg bedriftens verdi på konkurransedyktighet.

  Del kataloger, programvare for valg og nøkkelinformasjon for din bedrift.

 • Virtuell visningsrom

  Dette er et utmerket sted der du kan presentere samtlige produkter uten at det krever mye innsats. Hvert produkt er utstyrt med opsjon ”Legg til forespørsel” for å gjøre det enklere for kunder. Forespørselen sendes direkte til deg.

 • Nyheter, Informasjonskanal

  Egentlig tilsvarer aeroventic offline messe, der du presenterer din bedrift og produkter, distribuerer produktkataloger, etablerer kontakter og tar vare på at din bedrift er synlig i bransjen.

Hva får du dersom du velger oss?
Partnere
Hva får du dersom du velger oss?