28 aug 2017 | Aeroventic
4.0
Strategisk steg mot demontering ved Dundee havn

Forth Ports Limited og AF Offshore Decom UK har undertegnet en intensjonsavtale om å etablere et nytt fellesforetak, AF Dundee.

Foretaket skal danne grunnlaget for byggingen av et demonteringssenter for olje og gass i britisk sektor av Nordsjøen, plassert ved Dundee havn.

AF Offshore Decom UK er et datterselskap i AF Gruppen og en av Nordsjøens ledende leverandører innen demontering. AF Gruppen eier og driver AF Miljøbase Vats i Norge, Nordsjøens mest moderne mottaksanlegg for offshoreinstallasjoner.

Dundee havn ligger sentralt til for å håndtere en betydelig del av Nordsjøens demonteringsarbeid med sin nærhet til en rekke britiske olje- og gassanlegg i Nordsjøen, samt jernbane- og veiforbindelser, havneanlegg, lokale leverandører og byens kvalifiserte arbeidskraft.

Dundee havn eies av Forth Ports, og det installeres for tiden en kaiforlengelse til en verdi av £10 millioner på Storbritannias mest robuste kaiområde for slike store belastninger som demonteringsarbeider medfører.

AF Offshore Decom har bred erfaring etter over 15 år med Nordsjøens mest krevende demonteringsprosjekter, som Ekofisk 2/4T, Statoil H7/B11, CNRs Murchison og en rekke andre.

Avtalen vil ikke medføre stedlige investeringer i faste installasjoner for AF Gruppen.

Charles Hammond er adm.dir. i Forth Ports, og sier:

- Dette er gode nyheter for byen, for den lokale økonomien og for havnen. Visjonen vår er å etablere Dundee som et viktig demonteringssenter for Nordsjøen og sikre at kundene får tilgang til en effektiv og lønnsom demonteringsløsning. Ved å inngå et samarbeid med en såpass etablert og respektert organisasjon som AF Offshore UK, vil vi helt sikkert nå denne visjonen.

Bengt Hildisch er adm.dir. i AF Offshore Decom, og sier:

- AF Offshore Decom er svært fornøyde med å ha funnet en samarbeidspartner med samme visjon og mål som oss, nemlig å utvikle og drive et trygt og lønnsomt demonteringsanlegg i Storbritannia. Vi har vært på utkikk etter den rette muligheten som gjør oss i stand til å utvikle og utvide kapasiteten til Storbritannia og skape en bærekraftig løsning i tillegg til AF Miljøbase Vats.

Hva er aeroventic?
 • Hva er aeroventic?

  Aeroventic er en internasjonal løsning dedikert for HVACR bransjen. Den ble designet med tanke på produsenter og forhandlere som kan presentere sin forretning og produkter over hele verden. Et system med globalt omfang.

 • Firmaprofil

  Bygg bedriftens verdi på konkurransedyktighet.

  Del kataloger, programvare for valg og nøkkelinformasjon for din bedrift.

 • Virtuell visningsrom

  Dette er et utmerket sted der du kan presentere samtlige produkter uten at det krever mye innsats. Hvert produkt er utstyrt med opsjon ”Legg til forespørsel” for å gjøre det enklere for kunder. Forespørselen sendes direkte til deg.

 • Nyheter, Informasjonskanal

  Egentlig tilsvarer aeroventic offline messe, der du presenterer din bedrift og produkter, distribuerer produktkataloger, etablerer kontakter og tar vare på at din bedrift er synlig i bransjen.

Hva får du dersom du velger oss?
Partnere
Hva får du dersom du velger oss?