7 sep | Aeroventic
5.0
NV Embedded® - en fleksibel løsning. Naturlig intelligent.

windowmaster.com

For første gang i 10 år lanserer WindowMaster en ny avansert løsning som setter scenen for fremtidens styring av inneklimaet.

Den nye løsningen med navnet NV Embedded® er WindowMasters neste generasjon av styringsløsninger for inneklimaet spesielt designet for å passe til alle bygningstyper, siden løsningen ikke krever noen spesifikk fieldbus-teknologi, men både kan bruke BACnet, Modbus og KNX, alt avhengig av den foretrukne BMS-integrasjonen. Som et resultat av denne utviklingen er NV Embedded® både fleksibel og skalerbar. I tillegg er det mulig å bruke en smart nettskyløsning med NV Embedded®, som lar bygningsadministratoren få tilgang til både historiske data og sanntidsdata om bygningens inneklima uavhengig av tid og sted.

Tidligere var den intelligente programvaren plassert i en tildelt PC eller i et kontrollpanel som kommuniserte med MotorControllerne, som igjen styrte vinduets motorer som åpner og lukker vinduene. Med NV Embedded® har WindowMaster integrert intelligensen i sine MotorControllere. Dette fjerner dermed behovet for flere kontrollenheter, og brukere kan få tilgang til opplysninger om systemet og bygningens inneklima eller endre innstillingene fra en hvilken som helst enhet eller via en nyutviklet app.

Neste generasjon av inneklimakontroll – IoT og smarte bygg

Antallet av såkalte smarte komponenter og systemer som blir installert i bygninger stiger raskt, og det er en generell forventning om at denne trenden vil akselerere enda mer i de kommende år. Derfor, for å redusere kompleksiteten for bygningseiere og eiendomsforvaltere, er det svært viktig å knytte sammen og utveksle data mellom komponentene for å sikre at bygningen fungerer som den er designet til.  

Smart bygningsteknologi som bruker nettskybaserte løsninger, gjør det mulig å gi tilgang til bygningsdata i sanntid og muliggjør avansert analyse, noe som er nyttig for kontinuerlig overvåking, fjernstyring av systemene, prediktiv analyse og datadrevne beslutninger.

NV Embedded® er utviklet fra premissen at IoT gir verdi til samtlige parter som er knyttet til en bygning, fra eieren til sluttbrukeren. Ved å oppbevare data i ’skyen’ eller i CTS-systemet, og ved å la brukere kontrollere inneklimaet med en app, er det nå gjort mulig å endre mikroklimaer direkte forskjellige steder i bygningen, og en eiendomsforvalter eller en annen bygningsansvarlig kan raskt overvåke og kontrollere hele bygningens HVAC. Og ved å la bygningens operasjonelle systemer levere mer nøyaktig og brukbar informasjon, kan systemene optimaliseres, noe som vil resultere i forbedrede forhold for bygningens brukere.

Ved å ønske moderne teknologier velkommen tar WindowMasters system ’smarte bygninger’ til nye høyder ved å tilgodese samtlige interessenters prioriteringer og behov.

En fleksibel løsning tilpasset fremtiden

I takt med at flere og flere HVAC-produkter kommer på markedet, får ingeniører, arkitekter, entreprenører og fasadebyggere flere systemer å holde rede på; noe som potensielt kan skape forvirring og øke risikoen for feil.

WindowMaster har adressert denne problematikken ved å utvikle en alt-i-ett-løsning, hvor MotorControlleren og komfortventilasjon kjører på samme enhet. I tillegg gjør den fleksible CTS-integrasjonen det mulig for alle å bruke løsningen, uansett deres systemoppsett. NV EmbeddedÒ kan både stå alene og kobles sammen med ethvert større BMS-system.

En annen viktig ting som gjør systemet relevant for fremtidige byggeprosjekter, er evnen til markant å redusere bygningenes energiforbruk og dermed minimere CO2-nivået sammenlignet med bygninger som bruker tradisjonell mekanisk ventilasjon. Arbeidet med å redusere energiforbruket i bygninger er en stigende tendens, som også reflekteres i bransjen for vindusautomatikk. Bruken av automatisk naturlig ventilasjon som et bærekraftig middel for å ventilere bygninger er stigende på globalt plan. Dette er noe WindowMaster har opplevd gjennom de siste 25 årene siden virksomheten startet ut som en av de første til å utvikle og levere innendørs klimakontrollsystemer med naturlig ventilasjon.

Den nye NV Embedded® for kontroll av inneklimaet kommer til å bestå av et antall MotorControllere med tilhørende USB-nøkler. Det er disse USB-nøklene som inneholder NV-lisensen som kreves for å kunne aktivere det ønskede antallet ventilasjonssoner, så vel som sensorer, værstasjoner og vindusmotorer. Det er en komplett og skalerbar pakke som er designet for enkel installasjon.

Nye funksjoner legges fortløpende til systemet basert på inndata fra markedet, og vil lett kunne integreres i den eksisterende NV EmbeddedÒ-løsningen via enkle programvareoppdateringer.

De første betaprosjektene har vært i drift i cirka ett år, og de første kundeforsendelsene er planlagt til Q4 2018.

For mer informasjon om NV Embedded®, klikk her

Hva er aeroventic?
 • Hva er aeroventic?

  Aeroventic er en internasjonal løsning dedikert for HVACR bransjen. Den ble designet med tanke på produsenter og forhandlere som kan presentere sin forretning og produkter over hele verden. Et system med globalt omfang.

 • Firmaprofil

  Bygg bedriftens verdi på konkurransedyktighet.

  Del kataloger, programvare for valg og nøkkelinformasjon for din bedrift.

 • Virtuell visningsrom

  Dette er et utmerket sted der du kan presentere samtlige produkter uten at det krever mye innsats. Hvert produkt er utstyrt med opsjon ”Legg til forespørsel” for å gjøre det enklere for kunder. Forespørselen sendes direkte til deg.

 • Nyheter, Informasjonskanal

  Egentlig tilsvarer aeroventic offline messe, der du presenterer din bedrift og produkter, distribuerer produktkataloger, etablerer kontakter og tar vare på at din bedrift er synlig i bransjen.

Hva får du dersom du velger oss?
Partnere
Hva får du dersom du velger oss?