18 sep 2017 | Aeroventic
GK leverer skoleventilasjon til 55 millioner i Moss og Ås

Nye Hoppern skole i Moss og Rustad skole på Ås får inneklima levert av GK.

GK Inneklima skal levere godt innemiljø ved den nye, BREEAM-sertifiserte Hoppern skole i Moss. Skolen og en tilhørende idrettshall skal bygges med massivtre og utstyres med solceller. GK Inneklima skal stå for ventilasjonen. 

Skolen skal BREEAM-sertifiseres som «Very good», mens idrettshallen skal holde passivhusstandard. 

Rune Rosnes, prosjektutvikler for GK, forteller at de høye miljøambisjonene fører til flere utfordringer for ventilasjonsentreprisen. 

– Ettersom det skal BREEAM-sertifiseres, settes det krav til svært lav SFP (vifteeffektbehov red. mrk.). Vi må ha lavt trykk i kanalene, og dermed tilrettelegge slik at sjakter og føringsveier, samt teknisk rom, utformes på en slik måte at man reduserer trykkfallet i anlegget, forklarer Rosnes.

Gode føringer av kanalene krever god planlegging, og det er spesielt viktig i dette prosjektet. 

– Siden skolen og idrettshallen skal bygges i massivtre, er vi avhengig av at de store hullene til kanaler er på plass når massivtremodulene leveres på byggeplass. Dermed må vi være nøyaktig i prosjekteringen, sier Rosnes. 

GK Inneklima rykker inn på byggeplass våren 2018 og skolen og idrettshallen skal stå ferdig til skolestart 2019. Hovedentreprenør på prosjektet er AF Gruppen.

Tverrfaglig på Ås  

Ved Rustad skole i Ås har man inngått den hittil største tverrfaglige kontrakten for GK i Østfold hvor både GK Inneklima, GK Rør og GK Elektro er med på leveransen. Den nye skolen på Ås skal holde passivhustandard, og også her er det snakk om et skolebygg og en idrettshall. 

– Her er vi veldig tidlig i prosessen, men disse prosjektene kommer til å gå parallelt, sier Rosnes. 

Skolen og idrettshallen kommer til å ha et totalt areal på 11.718 m2. Også her er AF Gruppen hovedentreprenør. 

Hva er aeroventic?
 • Hva er aeroventic?

  Aeroventic er en internasjonal løsning dedikert for HVACR bransjen. Den ble designet med tanke på produsenter og forhandlere som kan presentere sin forretning og produkter over hele verden. Et system med globalt omfang.

 • Firmaprofil

  Bygg bedriftens verdi på konkurransedyktighet.

  Del kataloger, programvare for valg og nøkkelinformasjon for din bedrift.

 • Virtuell visningsrom

  Dette er et utmerket sted der du kan presentere samtlige produkter uten at det krever mye innsats. Hvert produkt er utstyrt med opsjon ”Legg til forespørsel” for å gjøre det enklere for kunder. Forespørselen sendes direkte til deg.

 • Nyheter, Informasjonskanal

  Egentlig tilsvarer aeroventic offline messe, der du presenterer din bedrift og produkter, distribuerer produktkataloger, etablerer kontakter og tar vare på at din bedrift er synlig i bransjen.

Hva får du dersom du velger oss?
Partnere
Hva får du dersom du velger oss?