15 sep 2017 | Aeroventic
5.0
GK ELEKTRO FYLLER LANDETS MATBUTIKKER

Norges største kjøleskap, Asko på Vestby, skal håndtere 25 % av alle kjølevarer i norske butikker. Det gjøres med elektrotekniske løsninger fra GK Elektro.

Det 20.000 m2 store kjølelageret har satt fart på distribusjonen til Norgesgruppen. Bygget er smekkfullt med smarte løsninger som sørger for at du kan plukke dine matvarer i butikken. Ved hjelp av 13.000 sensorer og 8.000 motorer fylles daglig 70 vogntog med varer til butikker over hele landet. Hver fjerde kjølevare i Norge skal gjennom anlegget.

Norgesgruppen har investert 1,2 milliarder i det avanserte kjølelageret, som blant annet er utstyrt med Nordens største solcelleanlegg på taket. Allerede nå sparer selskapet 40 til 50 millioner i året på investeringen. Ved hjelp av det nye kjøleanlegget, har Norgesgruppen et mål om at ferskvarer skal få tre dager lenger levetid i butikkhyllene.

– Vi har holdt på med dette prosjektet i over tre år nå. Det ble overlevert for over ett år siden, med svært få mangler, sier distriktssjef Jarl Sommerset i GK Elektro Østfold.

GK Elektro har utført installasjoner i kontorbygg, varemottak, automatlager, sammenstilling, utkjøring, utomhus og tekniske rom og anlegg. I tillegg til de innvendige installasjonene har GK Elektro levert elektrotekniske løsninger for Nordens største solcelleanlegg på taket til det nye kjølelageret og på alle de eksisterende lagrene.

– Nå er prøveperioden vår over og det har ikke dukket opp noen overraskelser. Vi har fortsatt ressurser som jobber på lageret med service, oppdaterte løsninger og nye ting som solceller, forteller Sommerset, som er svært fornøyd med gjennomføringen av prosjektet.

– Jeg er svært stolt på vegne av alle i GK Elektro som har stått på med et svært komplisert prosjekt og sørget for en svært tilfreds kunde.

Også sjefen for GK Norge. Jan Arild Wathne, lar seg imponere av innsatsen som er lagt ned i prosjektet.

– Igjen viser vi at vi har medarbeidere som klarer å bidra til at viktige bygg blir bygget, og at de virker. Prosjektet er viktig for GK, men også for kunden NorgesGruppen og Asko, påpeker Wathne.

Hva er aeroventic?
 • Hva er aeroventic?

  Aeroventic er en internasjonal løsning dedikert for HVACR bransjen. Den ble designet med tanke på produsenter og forhandlere som kan presentere sin forretning og produkter over hele verden. Et system med globalt omfang.

 • Firmaprofil

  Bygg bedriftens verdi på konkurransedyktighet.

  Del kataloger, programvare for valg og nøkkelinformasjon for din bedrift.

 • Virtuell visningsrom

  Dette er et utmerket sted der du kan presentere samtlige produkter uten at det krever mye innsats. Hvert produkt er utstyrt med opsjon ”Legg til forespørsel” for å gjøre det enklere for kunder. Forespørselen sendes direkte til deg.

 • Nyheter, Informasjonskanal

  Egentlig tilsvarer aeroventic offline messe, der du presenterer din bedrift og produkter, distribuerer produktkataloger, etablerer kontakter og tar vare på at din bedrift er synlig i bransjen.

Hva får du dersom du velger oss?
Partnere
Hva får du dersom du velger oss?