19 jul | Aeroventic
EXVENT VENTILASJONSVIRKSOMHET TIL ZEHNDER GROUP AG

exvent.no

Zehnder Group AG vil anskaffe Enervent Oys luftbehandlingsvirksomhet, inkludert merkevareporteføljen. Enervents merker er Enervent and Exvent. Transaksjonen inneholder også Enervent Oys datterselskaper i Norge (Exvent AS) og Sverige (Ventener AB). Alt personell og ledelsen vil være en del av transaksjonen, og de vil fortsette i deres oppgaver som gamle ansatte. Transaksjonen er anslått å være ferdig før slutten av august.

Zehnder Group er en vellykket internasjonal gruppe med sterke familiebindere forpliktet til å skape energieffektive løsninger for et sunt og komfortabelt inneklima. Transaksjonen støtter og komplimenterer Zehnder Groups virksomhet. Det styrker spesielt ventilasonskompetanse og applikasjoner i kaldt klima i Zehnder Group. Transaksjonen skaper også godt fotfeste for fremtidig vekst i Norden.

«Markeder og produktporteføljer av Enervent og Zehnder Group kompletterer hverandre perfekt. Det er ingen overlapper. Begge selskapene er kjent for sine kvalitetsprodukter og avanserte teknologier. Enervents overgang til Zehnder Group åpner for nye forretningsmuligheter for Enervents/Exvents kunder, samarbeidspartnere og ansatte. Vi er veldig positive på denne transaksjonen og ser på fremtiden med tillit», sier Enervents konsernsjef Jukka Riekkinen.

«Vi er veldig glade for å ønske Enervent velkommen som nytt medlem av Zehnder Group. Tilleggsoppkjøp er et viktig element i Zehnder Groups vekststrategi. Ved kjøp av Enervent utvider vi markedsposisjonen i Norden. Etter transaktionen omfatter vårt produktspekter produkter som er skreddersydd for kravene til disse landene», sier konsernsjef i Zehnder Group Hans-Peter Zehnder.

Målet for den nye eieren er å fortsette utviklingen, produksjonen og markedsføringen av ventilasjonsenheter som Enervent har gjort i mer enn 35 år. De siste årene har selskapets virksomhet og kunder fokusert på Finland, Norge og Sverige. Omsetningen til ventilasjonsvirksomheten i fjor var € 10 millioner. Enervent mottar om lag 60 prosent av salget fra Finland, 25 prosent fra Norge og 15 prosent fra andre eksportland i Europa. Enervent sysselsetter 50 personer. Produksjonen er konsentrert i Borgå, Finland.

Hva er aeroventic?
 • Hva er aeroventic?

  Aeroventic er en internasjonal løsning dedikert for HVACR bransjen. Den ble designet med tanke på produsenter og forhandlere som kan presentere sin forretning og produkter over hele verden. Et system med globalt omfang.

 • Firmaprofil

  Bygg bedriftens verdi på konkurransedyktighet.

  Del kataloger, programvare for valg og nøkkelinformasjon for din bedrift.

 • Virtuell visningsrom

  Dette er et utmerket sted der du kan presentere samtlige produkter uten at det krever mye innsats. Hvert produkt er utstyrt med opsjon ”Legg til forespørsel” for å gjøre det enklere for kunder. Forespørselen sendes direkte til deg.

 • Nyheter, Informasjonskanal

  Egentlig tilsvarer aeroventic offline messe, der du presenterer din bedrift og produkter, distribuerer produktkataloger, etablerer kontakter og tar vare på at din bedrift er synlig i bransjen.

Hva får du dersom du velger oss?
Partnere
Hva får du dersom du velger oss?