15 sep 2017 | Aeroventic
4.5
ABBs samarbeidsrobot YuMi feirer dirigentdebuten med Andrea Bocelli

YuMi, ABBs toarmede samarbeidsrobot, gjorde sin operadebut tirsdag da den dirigerte den italienske tenoren Andrea Bocelli og Lucca filharmoniske orkester foran 800 gjester på Teatro Verdi i Pisa, Italia. Sammen fremførte de "La Donna è Mobile", den kjente arien fra Verdis "Rigoletto".

- Det var veldig moro å opptre med YuMi, fortalte Bocelli etter konserten som ble holdt i forbindelse med en galla under den første internasjonale robotfestivalen i Toscana.

– Det var en bekreftelse på at en robot virkelig kan dirigere et orkester, men selvfølgelig kun med god hjelp fra talentfulle ingeniører og en ekte maestro.

Maestro Andrea Colombini, dirigent for Lucca filharmoniske orkester, bidro til å forberede YuMi for oppgaven i to trinn. Under øvelser ble Colombinis bevegelser registrert med såkalt følg-meg-programmering, hvor robotens to armer ble ledet til å følge bevegelsene. Deretter fulgte finjustering av bevegelsene med ABBs RobotStudio-programvare, hvor de ble synkronisert med musikken. Hele prosessen tok kun to dager.

- Vi skriver historie i kveld og skaper fremtiden for robotapplikasjoner, sa ABBs konsernsjef Ulrich Spiesshofer.

- YuMi demonstrerte hvor intuitiv og autodidakt maskinen er, og hvor bra vår programvare virkelig er for å lære bevegelsene til en dirigent, føle musikken, og virkelig dirigere et helt orkester.

Hva er aeroventic?
 • Hva er aeroventic?

  Aeroventic er en internasjonal løsning dedikert for HVACR bransjen. Den ble designet med tanke på produsenter og forhandlere som kan presentere sin forretning og produkter over hele verden. Et system med globalt omfang.

 • Firmaprofil

  Bygg bedriftens verdi på konkurransedyktighet.

  Del kataloger, programvare for valg og nøkkelinformasjon for din bedrift.

 • Virtuell visningsrom

  Dette er et utmerket sted der du kan presentere samtlige produkter uten at det krever mye innsats. Hvert produkt er utstyrt med opsjon ”Legg til forespørsel” for å gjøre det enklere for kunder. Forespørselen sendes direkte til deg.

 • Nyheter, Informasjonskanal

  Egentlig tilsvarer aeroventic offline messe, der du presenterer din bedrift og produkter, distribuerer produktkataloger, etablerer kontakter og tar vare på at din bedrift er synlig i bransjen.

Hva får du dersom du velger oss?
Partnere
Hva får du dersom du velger oss?